Brott

Fallet Eric Thorell: Åklagaren yrkar på dagsböter – Så mycket var alltså Eric värd

ericthiorell

Vild skottlossning, kaosartat skrikande och gapande och en fullständigt felbedömd situation. Och en situation som kostade Eric Thorell livet. Skjuten till döds med skott i ryggen. Eric hade alltså Downs syndrom och nog borde väl ändå poliserna upptäckt detta, eller var de så uppjagade så att adrenalinet pumpade på högtryck vilket fick dem att missbedöma hela situationen?

Att dessa leksaksgevär och pistoler ser äkta ut på långt håll, ja det är ett satans aber, och ett förbud mot denna sortens leksaker vore att föredra. Men ändå så ska väl inte poliserna slippa undan med enbart dagsböter? De skulle ju ha sparken och ett kännbart fängelsestraff, för Erics liv var väl lika mycket värt som alla andras, eller?

De inom rättsväsendet och polismyndigheten de håller väl varandra bakom ryggen, vilket detta sannerligen är ett bevis på. Så är det och så har det alltid varit. Och kommer troligen så också vara. Det är inte ofta poliser får kännbara konsekvenser för fel som de begått. Skandal och ett hån mot Erics familj.

Expressen