Brott

Lund: Sprängattentat mot butik – Förbipasserande kvinna allvarligt skadad

Så var det då dags igen. Inte i Malmö, Landskrona eller Helsingborg denna gången utan det small i universitetsstaden Lund.

Kvällsposten: ”Larmet kom strax efter halv tre natten mot lördagen. Då hade något exploderat utanför livsmedelsbutiken Lunda Livs i centrala Lund, på Stora Södergatan. På platsen hittades en ung kvinna i 20-årsåldern – skadad. Enligt polisen passerade hon förbi platsen när det small till, och hon fördes omedelbart till sjukhus. Region Skåne meddelar att kvinnan är allvarligt skadad. Enligt flera vittnen hade hon bland annat skador i ansiktet. Under morgonen bekräftar polisen att livsmedelsbutiken var målet för sprängattentatet. – Vår uppfattning är att det är mot den här butiken som sprängningen har riktats, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson. Polisen har ännu ingen person misstänkt eller gripen för dådet.”

Ägaren till butiken uppger att det inte finns någon hotbild mot honom eller butiken och igen verkar sprängningen i Lund vara mer ett vansinnesbrott. Det är inte klokt vilka galningar vi har i samhället, som ofta är beväpnade och har tillgång till sprängmedel. Se bara på sprängningen i Linköping mot ett bostadshus, som var så kraftig, 15-20 kg sprängmedel, att hela huset ska rivas. Sverige har verkligen blivit fantastiskt! Inte alls! Är det dags att börja se dessa attentat mer som inhemsk terrorism, eller är det bara det då sprängningarna riktas mot myndigheter, politiker eller polisen? För i så fall så är det ju inte klokt. Terrorns främsta mål är att skrämma människor, och i Sverige är det många idag som är skrämda, den saken är helt klar. Brottslingarna har avancerat men polis och myndigheter står kvar och stampar på samma ställe. Vakna till nu för helvete!

Jimmie Man / Youtube

Kvällsposten

2 svar »