Facebook

Om fenomenet Facebook och dess community-regler

facebooklogga

Facebook. Hmm!? Min relation till Facebook får nog benämnas som någon slags hatkärlek. Detta då jag ideligen blir avstängd. En märklig sak hände tidigt i morse. Mitt ordinarie Facebook-konto stängdes av på 30 dagar, och det för en filmsnutt om afghanerna men som jag postade i februari! Vad menar dem egentligen? Är de inte riktigt kloka i huvudet? Jaja, sagt och gjort så fick jag logga in med mitt extrakonto. Helt plötsligt meddelas jag på extrakontot att jag stängts av i 30 dagar, och anledningen? Samma sak, alltså filmsnutten om afghanerna, det som fick mitt ordinarie konto nerstängt. Om inte detta är fulspel och ett slag under midjan så vet jag inte vad!? Nu är jag van då åtminstone ett av mina konton är avstängt ofta. Tredje eller fjärde gången sedan årsskiftet. Igen ställer jag mig frågan – vad i helvete gör jag på Facebook, jag hatar ju det förbannade stället och deras höga moral och deras politiskt korrekta framtoning? Ja, men alla hänger ju tyvärr där, och visst MeWe är lite halvbra, VK likaså och Twitter är ju faktiskt riktigt bra men merparten av mina vänner hänger på Facebook. Så att avregistrera mina konton det vill jag ju inte heller göra. Alltså en slags hatkärlek är det frågan om. Men vissa saker stör mig så in i helvete och en sak det är denna omöjligheten att kontakta Facebook. Ett sådant enormt stort företag och har inte ens en epost-adress, ingen chat i kundtjänsten, ja kundtjänsten som inte heller finns! Och inte ett spår av något telefonnummer!? Varför har ett så pass stort och globalt nätverk av folk inte ens en möjlighet att bli kontaktad på? Det är alltså kalla fakta – man kan inte kontakta Facebook. Europa-högkvarteret ligger alltså på Irland, men det går ej att vända sig dit, inte på något enda sätt, och varför detta märkliga beteende? Ok, de skiter ju visserligen högaktningsfullt i sina användare, för det enda som intresserar dem det är den infon som de får från vårt klickande på sajten – och det mesta handlar alltså om pengar! Just det! När de en gång backade på börsen och förlorade 500 miljoner dollar, ja så kommenterades det bara med att det var en överkomlig liten summa. Herregud! Ser man på 500 miljoner dollar som rena tramset och som någon liten halt irriterande utgiftspost, ja då har man så att säga ganska hyfsat med kapital alltså. Är det en rädsla för eventuellt kommande betalningar som kan bli ett resultat av att man har en närhet till sina användare, är det detta som skrämmer Mark Zuckerberg och hans medarbetare? Troligtvis är det på det viset, och det säger mycket om Facebook. En flock pengahungriga vargar som löper fullständig amok i fårhagen! När jag tänker på detta så blir jag lite förbannad, och även kraftigt sugen på att helt sonika avregistrera mina två konton. Men åter igen så hänger ju alla mina vänner där. Jag tror Facebook har vuxit sig för stort och tror även att Mark Zuckerberg fått både hybris och en släng av det sk. Gudkomplexet. Alltså att han, mer eller mindre, ser sig själv som jävligt upphöjt, som satt på en hög pidestal och som känner sig i det närmaste som Gud. Hårresande tanke. Jaja, det var allt jag hade att säga om denna travesti. Jag lämnar nog inte Facebook denna gången heller, men sakta så blir jag mer och mer besviken, mer och mer förbannad och faktiskt också lite ointresserad av allt det som händer just nu på Facebook.

M.S

Annonser