Iran

Minns man Rushdieaffären idag? – Eller vet folk idag överhuvudtaget vem Rushdie är?

Jag undrar om det stora flertalet överhuvudtaget minns Rushdie-affären, och om de som är unga idag ens vet vem Salman Rushdie är?

Tror inte det tyvärr. Det är synd för det visar verkligen islams rätta jag. Det borde väl ändå ge folk en tankeställare, detta att utfärda en fatwa, arabiska för dödsdom, mot en författare bara för det han skriver i sin bok.

Dödsdomen innebar att han var/är lovligt byte att mörda i profeten Muhammeds namn. Var som helst, när som helst och hur som helst. Han ska liksom bara mördas rakt av.

Sedan han gav ut Satansverserna har han haft livvaktsskydd dygnet runt och ett flertal försök att komma åt Salman Rushdie har stoppats.

Boken Satansverserna gavs ut 1988 och orsakade mycket ilska men det är ju skillnad på att bli arg och att ogilla någon än att mörda någon.

På senare år har vi ju händelserna efter Jyllandspostens publicerande av Muhammed-karikatyrerna och Lars Vilks teckningar om Muhammed som rondellhund.

Flera dödspatruller har både planerat och försökt att komma åt de ansvariga på Jyllandsposten och Lars Vilks, som även han tvingats till livvaktsskydd dygnet runt. Detta borde väl fungera som en ”eyeopener”!? Eller?

M.S

Annonser