Okategoriserade

Pojkar skickas på uppfostringsresor till Somalia – Mot sin vilja

uppfostringsresor

Unga pojkar skickas alltså på ”Dhaqan Celis”, somaliska för just uppfostringsresor, på uppfostringsresor till Somalia. Att tvinga folk på detta vis är ju på sätt och vis olaga frihetsberövande eller fridskränkning och måste ju göras någonting åt. Det är väl bättre att satsa på assimilering och integration i Sverige?

” Ingen vet hur många de är. Men man vet att de finns. Pojkar och unga män som förs utomlands för att “uppfostras”. På somaliska finns det till och med ett ord för det. Dhaqan Celis. Uppfostringsresa. – Det kan handla om alltifrån att komma till släktingar till skolformer som kan vara ganska stränga. Och det finns även särskilda center, uppfostringsanstalter, säger Mikael Thörn som är senior utredare vid Jämställdhetsmyndigheten. UD, Utrikesdepartementet, har fått i uppdrag att stärka arbetet kring barn och ungdomar som förs utomlands. Det handlar om exempelvis tvångsäktenskap, könsstympning och så kallade uppfostringsresor. ”

Satsa på att platsa – I Sverige, ert nya hemland, så tänker jag i alla fall. De måste ta till sig lite av hur vi i väst gör eller tänker och på så vis platsa in bättre i det svenska samhället.

SVT

Kategorier:Okategoriserade

1 svar »