Afghanerna

Ensamkommande Ahmad Nazari mördade 70-årig kvinna som engagerade sig för ensamkommande

Ahmad Nazari har i förhör hos polisen nu erkänt mordet på den 70-åriga lärarinnan i Kil. Kvinnan, som var pensionerad lärarinna, var engagerad i arbetet med ensamkommande flyktingbarn.

Enligt Ahmad Nazaris advokat vill nu Azari åka hem till sitt hemland. Det verkar som att Nazari inte riktigt förstår innebörden av sitt handlande.

Kvinnan beskrivs som strålande som brann för att arbeta med integration. Azari tillhör folkgruppen afghanska hazarer, och de brukar komma till Sverige via Iran.

För många i Kil har mordet, och just uppgifterna runt i kring mordet, chockat invånarna. Och kyrkoherde Olaf Traulsen är både ledsen och chockad.

Så här ser vi alltså en sak, och det glasklart. Inte ens de öppenhjärtliga och hårt arbetande personer som ställer upp frivilligt, och vill hjälpa dessa ensamkommande, är trygga och fredade.

Det är dags att se på detta fenomen med ensamkommande ur en helt annan synvinkel än vad vi tidigare har gjort. De är potentiellt farliga och har ett stort våldskapital.

De går och oroar sig för om de kommer att få stanna eller inte och i desperation kommer det brutala våldet fram. Sorgligt, vidrigt och ondskefullt.

Nyheter Idag