Expo

Mina damer och herrar – Stieg Larsson

Stieg Larsson, född 1954 och död 2004.

Många känner mest till Stieg Larsson som författaren till Milleniumtrilogin, ja som visserligen fick en spökskrivet fjärde bok.

Hans böcker i Milleniumtrilogin är idag bland de mest sålda deckarromanerna i hela världen. De har dragit in miljarder och åter miljarder och man undrar ju lite över hur Stieg skulle reagera om han levt under denna fruktansvärda hype alltså.

Stieg var både journalist och författare. Han var dessutom en av den innersta kärnan i vad som skulle bli Expo. Han var också chefredaktör på tidningen Expo. Det finns alltså idag tidningen Expo men också stiftelsen Expo, som innefattar många obskyra och märkliga personer.

En av dem är journalisten och trolljägaren Robert Aschberg. Kommunist och mångmiljonär. Märklig kombination men så är han ju jude också.

Romansviten Milleniumtrilogin utgavs alltså efter Stieg Larssons död i hjärtinfarkt 2004. Stieg blev bara 50 år gammal.

Wikipedia

M.S

Annonser