Afrika

Nigeria: Jihad mot kristna

nigeria

I Afrika, och i synnerhet Nigeria, pågår just nu, och sedan ganska lång tid tillbaka, jihad mot kristna. Kristna mördas, förföljs, fördrivs och utsätts för övergrepp på alla möjliga sätt.

Det pågående våldet, som har blivit värre sedan i början av 2017, ”är något annorlunda, på så sätt att det är en serie av riktade attacker mot kristna i vilka man försöker förflytta lantbrukare och ta land åt herdar.” – Nathan Johnson, International Christian Concern, regionsansvarig för Afrika.

”Kristna i Nigeria behandlas som andra klassens medborgare i de tolv nordliga staterna, där sharialag implementeras. De blir offer på många sätt. Kristna flickor kidnappas och tvingas in i äktenskap med muslimska män. Pastorer förs bort mot lösensummor. Kyrkor vandaliseras eller totalförstörs.” – Nathan Johnson.

”Den nigerianska regeringen och det internationella samhället (…) har från början inte gjort mycket för att lösa situationen. Denna brist på deltagande är inte överraskande: de kan inte ens erkänna dess rötter, nämligen ideologin om jihad. Som resultat har dödssiffran bland kristna bara stigit – och kommer förmodligen fortsätta att öka exponentiellt – tills detta inte bara erkänns utan även adresseras.” – Raymond Ibrahim, författare och Mellanösternexpert.

Afrika börjar alltmer fungera som en tryckkokare och när som helst kan den explodera, och resultatet blir ännu mer våld mot kristna, fler väpnade konflikter och ett mycket instabilt och farligt Afrika. Grupperingar som Boko Haram i Nigeria och Al-Shabaab i Somalia, Etiopien och Kenya terroriserar befolkningen med sin terrorism och kamp för shariastyre.

Kristna blir utsatta för massakrer i Nigeria av fulani- och Boko Haramjihadister – och ingen verkar bry sig. Den allvarligaste förföljelsen av dessa försvarslösa kristna – som utgör över hälften av Nigerias totala befolkning – har framför allt skett i landets muslimdominerade norra del, som styrs av sharialag, och i staterna som är kända som ”mellanbältet” som är en övergångszon mellan de norra och södra staterna.

”Militanta fulanigrupper fortsatte att utföra våldsamma attacker i Nigerias mellanbältsregion i mars. De brutala attackerna begicks av benhårda islamistiska militanta som gång på gång ingjuter rädsla hos kristna som lever i mellanbältet, och dödssiffran fortsätter att stiga … Förra månaden [mars 2019] blev minst 150 personer dödade.

Den flyktingvåg som kommit från främst Afrikas horn kommer att blekna mot den våg som kan bli ett resultat av ett allt mer labilt och kaotiskt Afrika.  Hela norra Afrikas kust är ju som en port mot hela södra Europa från Spanien i väst till Grekland och Turkiet i öster. Det kan komma att handla om flera miljoner människpor som flyr sina länder och beger sig mot Europa. Hur Europa ska förebygga och förbereda sig, ja det vet jag inte men om vi inte gör det så kan resultatet bli ännu mera kaos, förfall och ett ännu mer sinnessjukt Europa!

migrantupplppitalien

Som bilden ovan klart visar det är hur illa dessa människor passar in i Europa och de tar till våld och bringar sådant ofog som bla skadegörelse av en hög magnitud. De kan inte assimileras till att passa in i vårt Europa utan det leder ganska omgående till våld och till klonflikter. Europa måste nu visa dessa nyanlända hur det fungerar här och vad konsekvensen blir av att bryta mot lagar och förordningar. Alltså omedelbar utvisning. Vi måste sätta ner foten nu och visa att nu är det bra.

Gatestone Institute

M.S

Annonser