Afghanerna

Dagens bild II: Sergelsgatan i Stockholm någon gång på 1960-talet – Ser du skillnaden?

Extremt stor skillnad om man nu jämför med hur det ser ut i dag. På 1960-talet var Sverige ett glädjens och lyckans land. Folk flyttade in till städerna, man promenerade och några matade duvorna. Sverige var synonymt med glädje och Sverige var arbetarnas land. Vad som sedan hände det orkar jag inte ens gå in på men det rullade så småningom in ett kompakt mörker söder ifrån.

Denna bilden visar, den är tagen inte alls så långt ifrån Sergelsgatan, ett relativt nytt inslag i den nordiska miljön – ensamkommande. De kommer i mängder från Somalia, Afghanistan och Iran. Sverige har på senare år fått en helt ny gatubild. Vilket föredrar du? Första bilden eller andra bilden?

M.S

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.