Brott

Muslimsk ledare på Nya Zeeland – Israeliska säkerhetstjänsten ligger bakom attacken

Dessa märkliga konspirationsteorier som hela tiden poppar upp och det är ibland så jävla dumt att man nästan börjar skratta. Varför i helvete skulle israelisk säkerhetstjänst iscensätta den massaker som tog femtio muslimers liv? Det finns ju liksom ingen logik, och det verkar ju mest vara en fantasi som denna muslimske ledare odlat och odlar. Skytten är gripen, han ska ställas inför rätta och det om något är ju bra och positivt. Konspirationsteoretikerna får nog varva ner lite.

Ordföranden för Nya Zeelands största moské anklagar den israeliska säkerhetstjänsten Mossad för att ligga bakom terrorattacken i Cristchurch då 50 muslimer sköts ihjäl av en ensam gärningsman, rapporterar Daily Mail.

Uttalandet kom under en demonstration organiserad av ”Love Aotearoa Hate Racism” på lördagen. ”Aotearoa” är det maoriska namnet på Nya Zeeland.

– Jag står här och jag säger att jag har en väldigt, väldigt stark misstanke att det är någon grupp bakom honom, och jag är inte rädd för att säga att jag känner att Mossad är bakom det här, sade Ahmed Bhamji, som leder Masjid E Umar-moskén i Auckland.

Nyheter Idag