Afghanerna

Dagens bild VII: Så här ska du se ut – Om du ska få ut så mycket som möjligt av Sverige

Jag brukar tänka på låten – När vi gräver guld i USA, som kom i och med fotbolls-VM 1994 i USA, när jag ser bilder på sk. ensamkommande. För de ser ju verkligen inte direkt fattiga eller deprimerade ut på de flesta bilderna. Ok visst finns det bilder med ”deppiga” ensamseglare, men de flesta verkar ju vara glädjebilder. Jag tänker också på den gamla bilden av ensamkommande flyktingar som de barn och ungdomar som kom ifrån Baltikum till Sverige efter invasionen. Skillnaden mellan de och afghanerna, ja den är så stor att jag avstår från att beskriva exakt hur stor. De som kom från Baltikum de var länge urtypen av ensamkommande, men idag är det mest afghanska och somaliska 25-åringar som kommer under falskt flagg om sin ålder och ursprung, vilket blivit helt absurt. 25-30 åringar ska sättas i skolan tillsammans med svenska elever från 16-år och uppåt, och hur sinnessjukt är inte det? Nej, ett stopp för inflödet av flyktingar från Afghanistan och Somalia vore önskvärt alltså. De glider omkring i våra städer med sina nya mobiler, sina nya dyra kläder och liknande,,, och den som betalar för kalaset – Det är du!!

M.S

Annonser