Okategoriserade

Skötare läste personers journaler – Spred sedan informationen på sociala medier

640@60

En anställd timvikarie inom psykiatrin i Region Skåne har läst flera personers journaler, trots att de inte hade någon anlnytning till honom, och sedan alltså spridit informationen på olika sociala medier och det är inte klokt som det har gått till.

Det var i maj förra året som dataintrånget uppdagades. En anställd vid Region Skåne ska då tagit sig in i flera patienters journaler vid Kvinnokliniken. Medarbetaren var vid tillfället anställd som timvikarie vid psykiatrin i Region Skåne. – Vid nyanställningar är vi väldigt tydliga med sekretessreglerna, att det inte är tillåtet att vara inne patientjournaler till patienter man inte har någon vårdrelation med, säger Sophia Eberhard. – Det har varit en aktiv åtgärd, medarbetaren har knappat in personnummer och sökt efter patientjournalerna.

Sparka, tig och glöm! Att det ska vara så lätt att komma över folks journaler, ja det är ju i det närmaste obehagligt alltså!

Expressen

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.