IS

IS-terroristen Michael Skråmo gripen

Äntligen har de gripit Michael Skråmo i Syrien och han är nu fånge hos YPG-milisen.

Svenske IS-rekryteraren Michael Skråmo har gripits i Syrien. Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska ett kurdiskt förband ha gripit honom.
Michael Skråmo är den kanske mest profilerade IS-rekryteraren som rest från Sverige. Han lockade andra att resa till Syrien, först genom sitt missionerande i Göteborg och senare från IS i Syrien.

Från Syrien bedrev han propaganda och uppmanade också till terrorattentat i Sverige. Många har lämnat över sig själva. Hans fru dog kring årsskiftet i samband med en granatattack. Han har även sju barn, det är oklart vad som hänt med dem. Han greps i området kring Baghouz i nordvästra Syrien, IS sista fungerande fäste som nu är i upplösning.

Uppgifterna om hur många IS-terrorister som finns kvar i området varierar, från några hundra till tusentals. Hundratals ger upp. Under den gånga veckan har hundratals IS-terrorister med familjer gett upp och överlämnat sig till SDF. Deras öde är okänt, men rapporter talar om att de förts till olika läger och fängelser som kontrolleras av koalitionen SDF.

Jag hoppas idioten får dödsstraff eller skickas till Guantanamo Bay där han kan sitta på livstid och fundera lite på var det gick snett.

Expressen

Annonser