Brott

Mordförsök i Borås tidigt imorse

En man har kommit in till akuten på Borås lasarett med skador som tyder på grovt brott. Mannen uppges ha blivit hittad skadad av allmänhet/körd till sjukhuset av en allmänhet som hittat mannen skadad. Det finns inga id-uppgifter på mannen. Mannen har bl a skador på halsen. Skadorna betecknas som allvarliga. Polisen har inte fått möjlighet att höra mannen p.g.a. av de skador han har. Polisen har eventuellt en ID på mannen som man nu undersöker. Polisen genomför även en mängd åtgärder för att om möjligt få fram var brottsplatsen kan vara. Förundersökning med rubricering försök till mord alt. dråp inleds. Polisen får fram uppgifter på en lägenhet som möjligen är brottsplatsen. Polisen får även in ett telefonsamtal som möjligen bekräftar det hela. Polisen genomför en husrannsakan där man ytterligare får bevis för att det troligen är brottsplatsen. Lägenheten/entrén till fastigheten spärras av för teknisk undersökning. Adress/brottsplats kommer ännu inte att kunna kommuniceras i nuläget då det återstår åtgärder för polisen att genomföra på platsen. (Direktiv från förundersökningsledare). Brottsoffer och gärningsman/kvinna känner uppenbart varann genom relation. Den kvinna som misstänks i ärendet har kunnat identifieras av polisen. Hon kan gripas, dock inte på brottsplatsen. Tillståndet för den skadade är för närvarande inte känt. Han befinner sig under vård och har inte kunnat höras.

Polisen