Islam

Filipinerna: Kristna slaktade och kyrkor bombade – Varför så tyst i omvärlden?

Filipino Troops Battle ISIS Militants In Marawi City

Det är ju märkligt att man aldrig hör eller ser på nyheterna om situationen på Filipinernas. Kristna förföljs, slaktas och kyrkor bombas.

I maj 2017 utbröt ett extremistiskt uppror i den muslimdominerade staden Marawi, Filippinerna. Jihadisterna som tog över Marawi under upproret tvingade kvinnor att omfamna islam eller användas som mänskliga sköldar mot den filippinska armén. På bilden ovan: Rök stiger från en stridszon i Marawi den 30 maj 2017. Den filippinska armén stred mot den islamistiska terrorgruppen Abu Sayyaf för kontroll över staden.

Det är också märkligt att den reguljära armén inte kan kväsa dessa bastarder en gång för alla och skicka dem till helvetet. De måste väl äbdå vara överlägsna militärt sett, eller?

På söndagen den 27 januari bombade extremistiska muslimer en katolsk katedral under en gudstjänst i Filippinerna. Minst 20 personer dödades och 111 skadades. Klockan 8.45 detonerades två bomber med ungefär en minuts mellanrum i eller i närheten av Cathedral of Our Lady of Mount Carmel i Jolo. Enligt Associated Press: ”I den inledande explosionen sprängdes träbänkarna i kyrkans huvudsal i bitar och glasfönster krossades, och den andra bomben spred mänskliga kvarlevor och spillror över ett stadstorg framför Cathedral of Our Lady of Mount Carmel, enligt vittnena.”

Det är fullkomligt vidrigt och att allt detta pågår utan att man upplyser folk om det. Finns det inget nyhetsvärde i det hela? Att USA struntar i det har väl som vanligt med oljan att göra, och det finns alltså inga speciella oljetillgångar på Filipinerna, för annars hade de varit där för längesen.

Fotografer på sociala medier visade människokroppar och kvarlevor som låg utspridda på gatan utanför katedralen. Sist man hörde av honom var gudstjänstförrättaren Fr. Ricky Bacolcol ”fortfarande i chock och kunde inte tala om det inträffade”, sa en kollega. Efter att den första bomben detonerats skyndade militärtrupper och polis som varit stationerade utanför katedralen in, och då detonerades den andra bomben. Femton av de dödade var civila, fem var militärer, 90 av de skadade var civila.

Gatestone Institute

Annonser