Brott

Ska USA få knarkbaronen El Chapo att betala muren mot Mexiko? – Dessa diskussioner förs just nu

beslagtagnasedlarkartellernamexiko

Bild: Bara ett av de hundratals liknande beslag som man gjort de senaste åren

El Chapo, ledaren för den mäktigaste drogkartellen i Mexiko – Sinaloakartellen, och som just nu befinner sig på häktet i New York i USA, där han ställts inför rätta dömts för de brott man kunnat knyta honom till – Ska han verkligen betala för muren?

Han ligger alltså bakom mängder av mord, kidnappningar, en massiv drogtillverkning, vapensmuggling och en massiv drogförsäjning…ja och många fler brott. Nu hörs diskussion om att man på allvar vill bekosta muren med hans pengar.

I tisdags fälldes han i domstolen för narkotikasmuggling mm. Hans enormt mäktiga kartell omsatte 1.4 miljarder dollar på ett år vilket är mycket mer än en del stora och välkända företag kan skryta om.

elchapobetalamuren

Inte klokt alltså och även om El Chapo nu är borta ur spelet finns det naturligtvis de som tar den platsen för det är ju så det fungerar i maffiaorganisationer.

Ted Cruz är en av de politiker som diskuterat detta att El Chapos pengar ska betala för muren mot Mexiko.

M.S

Houstonchronicle

Annonser