Brott

Mannen som i Västra Frölunda mördade frun och sina två barn – Döms till Rättspsykiatrisk vård och slipper därmed fängelse

trippelmord-gbg-tingsratt

Att trippelmördaren fick vård istället för fängelse, det tror jag var en bra dom då det nuför tiden verkligen inte är svängdörrar inom rättspsykiatrin. Personer som sitter 20-30 år är idag inte helt ovanligt.

Sedan släpps man inte helt efter ett sådant här brott, utan man slussas sakta tillbaka till samhället och i detta fallet kommer det att bli livslång behandling, utslussning och allt med stenhårda regler om sådant som hur man ex. sköter permissioner och livet på avdelningen.

Man ska inte på något sätt och vis tro det är lätt att komma ut ur rättspsykiatrin. Mördare sitter ofta längre än vad livstidsdömda personer i fängelse gör.

Det var tidigt i höstas som mannen kontaktade polisen och berättade att han strypt sin hustru till döds och dränkt parets två barn i badkaret. Han påstod att han även försökt ta sitt eget liv men misslyckats. Mannen har inte kunnat eller velat uppge motivet till brottet.

LÄS MER: Trippelmordet i Göteborg: Irakier ströp frun och dränkte barnen

Irakiern kom till Sverige 2002 och blev svensk medborgare 2006. Han är inte tidigare dömd för brott i Sverige. Både mannen och hustrun var kända i omgivningen som djupt religiösa fundamentalister.

LÄS MER: Migrant mördade sin fru och två barn

Mannen döms även att betala ett skadestånd till hustruns anhöriga på 244 000 kronor.

M.S

Samhällsnytt