Brott

Man nerskjuten i Norsborg

36255885012112104474823.jpg

En man ska ha blivit beskjuten i Norsborg och skadats, och vittnen säger att de sett flera personer lämna platsen i bil. Ett vanligt gangsterdåd med andra ord då, ingen ovanlighet i Sverige 2019.

Klockan 20.50 fick polisen larm om skottlossning i Norsborg i Botkyrka kommun. På plats hittades en skadad man. Mannen hittades utomhus nära en idrottsplats, enligt uppgifter till TT. – Enligt vittnen ska fyra eller fem personer ha setts lämna platsen i en bil efter händelsen, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral. Mannen har förts med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur allvarliga hans skador är. Flera polispatruller söker nu efter gärningspersonerna. – Vi samlar just nu in så mycket information som möjligt, bland annat genom prata med vittnen. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Att detta är någon sort uppgörelse i gängmiljön eller den undre världen, ja det är ingen högoddsare. Hemskt som Sverige har blivit och otrygghet och rädsla börjar att prägla samhället.

M.S

SVT

Annonser