Narkotika

USA runt: Idag Baltimore. Sjuåriga ”gangbangers” och mord och våld i ett fullkomligt galet droghelvete!

baltimore1

Bild: Baltimore USA – Gängkriminaliteten har gett detta vidriga resultat. Ett mycket brutalt och ett helt vansinnigt övervåld utan dess like och allt detta pga drogerna, ja eller handeln med droger. I Baltimore bor det 620 961 personer, när det senast räknades alltså. Har man sett kriminalserien The Wire så vet man lite vad det handlar om i Baltimore.

baltimore2

Poliser gör vad de kan för att stävja brottsligheten och våldet. Idag ingår sjuåringar i stadens olika kriminella grupperingar, och inte sällan ges de i uppdrag att skjuta någon. Ett fullständigt vidrig människosyn, och våldet i Baltimore är det värsta i USA. I USA kallas ibland Baltimore för ”Oxytown” vilket syftar på de mängder av dödliga överdoser av det morfinliknande preparatet – Oxycontin eller Oxykodon. Staden svämmar över av narkotika och det mest problematiska är just läkemedelsmissbruket, missbruket av dessa ”oxypreparat”. Donald Trump har sagt att dessa substanser ska förbjudas och att de ska bort från gatorna, men hur han exakt menar där, ja det är det inte många som vet. Läkemedelsindustrin och läkemedelsbolagen är mäktiga och bland de mäktigaste organisationerna och företagen i världen.

raid

”Greenmount Avenue i Baltimore, USA, – James MacArthur berättar om en av flera dödsskjutningar här. En ung man kom ut från den  koreanska take-awaykuren när de började jaga honom upp för gatan medan de sköt honom i ryggen. Det var mitt på dagen på en lördag och fullt med barn här på gatan. De hann ifatt honom här vid bensinmacken.”

Ett exempel på det brutala övervåldet som råder i staden, och det verkar liksom inte finnas några spärrar längre, och ett människoliv det värderas inte speciellt högt. Och tillgången på vapen i Baltimore gör att man kan förstå att staden har problem med att få fler att bli poliser.

Mer än 200 mord per år, lägg sedan på alla dråp och vållande till annans död. Sedan alla som skadas i våldsdåden, för det är liksom en gigantisk bubbla av misär, arbetslöshet, gängrivalitet, segregation, illegala vapen, narkotika och en helt ”fucked up” syn på verkligheten. Ursäkta men jag var tvungen att bli lite amerikansk där. För åt helvete, ja det är var det barkar!

Wikipedia

Sveriges Radio / Kaliber

Annonser