Brott

Åklagaren yrkar på fängelsestraff för flygplanssabotören Elin Ersson – 14 dagar

elinersson

Nu yrkar alltså Åklagaren på fängelsestraff för ”aktivisten” – Elin Ersson. En ung svensk tjej som i media kallas för ”aktivist”, och det är lite oklart vilken aktivitet det är som hon är knuten till. Alltså så ska hon dömas för att ha saboterat en flygning, och det pga en pågående utvisning av en kriminell afghan, och nu vill alltså åklagaren därför att aktivisten Elin ska ha 14 dagars fängelse. 14 dagars fängelse!?

Skojar åklagaren här eller är åklagaren kanske inte riktigt bevandrad i brottsbalkarna om sabotage gällande flygningar? I brottsbalken gällande saboterande av flyg så är minimistraffet ju sex månaders fängelse, så varför då yrka på tramsiga 14 dagars fängelse?

Ser inte logiken i juridiken här. Åklagaren menar att det är mer realistiskt att rätten kommer döma till fängelse om man yrkar på denna korta tid, och det visar ju inte mycket annat än att det svenska rättsväsendet har kajkat ur fullständigt.

Den 18:e fabruari meddelas alltså domen i Göteborgs tingsrätt, och jag som inte på något vis är expert på juridik tror att det blir dryga böter men inget fängelsestraff. Men jag tror att om åklagaren skulle överklaga till Hovrätten, ja då kan det komma att bli tal om fängelse. Och det mer än i 14 dagar. Rätten följer för det mesta åklagarens linje helt, men kan också döma ex. hårdare eller mildare än vad en åklagare yrkat på.

Nyheter Idag

Annonser