Film

Liam Neeson ville slå ihjäl en svart man efter att en nära vän blivit våldtagen – Nu ångerfull över uttalandet

liamneeson

Bild: Liam Neeson

Efter att en nära vän blivit våldtagen så gick han ut beväpnad med en batong på gatorna med inställningen att han skulle slå ihjäl en ”black motherfucker”, en svart jävel. Nu är Liam Neeson verkligen ångerfull och menar att han uttalat sig rasistiskt på grund av affekt, alltså pga våldtäkten som hade hänt.

– Jag skäms över att säga det, och jag gjorde det i en vecka, men jag hoppades att en ”svart jävel” skulle komma ut från en pub och jiddra med mig om något, du vet? Så att jag kunde döda honom, säger han till The Independent.

”Taken”-skådespelaren Liam Neeson, 66, spelar ofta våldsamma karaktärer i filmer, och har dödat mer än en människa på vita duken. I en intervju med The Independent avslöjar Neeson sitt mörka förflutna, och berättar hur han reagerade med våld efter att en nära kvinnlig vän berättade att hon blivit våldtagen.

– Hon hanterade våldtäkten på ett extraordinärt sätt. Men min omedelbara reaktion var… visste hon vem det var? Nej. Vilken hudfärg personen hade? Hon sa att det var en svart person, berättar Neeson i intervjun.

Ja nu är drevet igång och termerna rasism, fascism och liknande haglar i rekordfart och inte en tanke på att man kan uttala sig olämpligt om man är arg eller upprörd. Det verkar inte vara intressant att skriva om. Jävla trams alltså!

Expressen