Brott

Jean-Claude Arnault inte alls nöjd – Överklagar till HD

jeanclaudearna

Det är sällan som kriminella eller personer som döms för brott är speciellt nöjda med sin dom och sitt straff. Nästan samtliga som döms i Tingsrättren överklagar till Hovrätten. Sedan finns det alltså de som överklagar till Högsta Domstolen, vilket brukar vara helt lönlöst, och det är väldigt sällan HD tar upp ett fall, och det måste i så fall finnas ett flertal saker som de ser som en anledning att ta det till rättegång. Jean-Claude Arnault siktar nu mot HD men enligt mig,som verkligen inte är någon juridikexpert, så kan han bara ta och glömma det. Att, som han menar, medierna var det som fällde honom, alltså att media skulle påverkat hela rättsprocessen mot honom. Jag förstår Arnaults desperation och han inser säkert inte att han faktiskt har begått brott. Och för det har han ju fått konsekvenser, och även om man nu är en hipp aristokrat eller en omtalas kulturprofil så gäller ju faktiskt Sveriges lagar honom också. Det sk. Metoo-drevet som rullade över Sverige förra året tog några rejäla skalpar, och även i utlandet så blev det detta drev som gav det ännu mer exponering i media. USA ex. där producenter, filmregissörer och skådespelare blev ordentligt synade i sömmarna. Filmmogulen Harvey Weinstein ex. han drabbades hårdast och efterspelet håller på och det ser mörkt ut för honom och fängelse ligger inte allt för långt bort för honom. Han har verkligen uppträtt som ett riktigt svin.

timell

I Sverige var det Martin Timell som åkte på en rejäl knock out och ställdes inför rätta för våldtäkt, men friades helt. Det hade liksom redan förstört det mesta för honom. Äktenskapet, karriärren och i princip hela livet hade gått i fullständigt kras. Journalisten Fredrik Virtanen han blev uthängd som våldtäktsman på Instagram, då Cissi Wallin skrev – Den som våldtog mig var Fredrik Virtanen.

fredrikkvirtanen

Ja, det var inte klokt som detta drev rullade på alltså, och Arnault är den som verkligen fick bita i det sura äpplet. Virtanen har stämt Cissi Wallin och rättegång väntas. Det kommer kosta Wallin skjortan, för jag är helt säker på att Fredrik Virtanen vinner. Såg Uppdrag Granskning där han intervjuades, och han talade sanning, det är jag bra på att se. Men Arnault, ja han lär få sitta av sin tid i fängelset, för så är det i Sverige käre Jean-Claude.

Expressen

M.S

Annonser