Brott

Återförenades med ungdomskärleken – Ströp henne till döds efter ett bråk om teven

Marko Lehtovaara återförenades med sin ungdomskärlek, och de gifte sig. Paret Lehtovaara var boendes i Gävle. Han döms alltså nu till femton års fängelse för mord. Och han har enligt mig haft en väldans tur, det då det ej finns några som helst förmildrande omständigheter i fallet. Och han döms just för mord, vilket brukar rendera i ett livstids fängelsestraff.

 

Den 15 oktober 2018 ringde 52-åringen SOS Alarm och bekände sitt brott:

”Jo hejsan. Mitt namn är Marko Lehtovaara och jag har, vad heter det, jag har strypt ihjäl min fru.”

 

När polis anlände till platsen fann man hustrun död i bostaden. Det hade då tagit maken ett dygn att själv slå larm till SOS. Marko Lehtovaara greps på platsen. Sedan dess har han suttit häktad. På måndagen meddelade alltså Gävle tingsrätt sin dom. Lehtovaara döms till 15 års fängelse för mord. I domen står bland annat: ”Hon angreps i sin egen bostad när hon låg i en soffa. Såvitt framkommit hade hon marginella eller obefintliga möjligheter att undkomma det kraftiga angreppet eller få hjälp. Hon har varit helt skyddslös.”

 

De möttes som sagt i ungdomen men hittade varandra igen senare i livet på sociala medier. Men förhållandet var kantat med våld och en sjuklig svartsjuka. Och Lehtovaara har visat upp ett extremt kontrollbehov och visat helt klara psykopatiska drag, vilken enligt mig borde vara en sak som talade för ett livstids fängelsestraff. Han kom tyvärr billigt undan.

Expressen

M.S

Annonser