Brott

Kvinna begärs häktad efter att ha fört bort bebis

bebisbortrövad

Den kvinna som greps under tisdagen misstänkt för att ha tagit med sig en bebis i barnvagn begärs häktad. Kvinnan säger att hon var ute efter barnvagen och först senare upptäckte bebisen i den. En sex månader gammal flicka försvann i tisdags utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Nu begärs en kvinna häktad, men brottsmisstanken har ändrats från människorov till olaga frihetsberövande, det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. – Skälet till att jag beslutat att ändra brottsmisstanken är att det nu saknas skäl att tro att kvinnan hade i syfte att skada barnet eller utöva utpressning som krävs för att det ska bli fråga om människorov, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad vid Göteborgs åklagarkammare, i pressmeddelandet. Bebisen och vagnen försvann utanför förskolan i Hisings Kärra när mamman var inne och skulle hämta upp ett äldre syskon. Först två timmar efter försvinnandet hittades bebisen oskadd utanför en stormarknad några kilometer bort.

Alltså, att bara ta vagnen med bebisen och gå iväg gör ju att man undrar lite över om kvinnan är psykiskt störd? Så gör ingen frisk människa, och att det skulle vara någon form av kidnappning tror jag knappast.

Den misstänkta kvinnan säger i förhör att avsikten varit att stjäla vagnen och att hon först senare upptäckte att det låg en bebis i den. Det framgår också i pressmeddelandet att det inte finns någon känd koppling mellan den misstänkta kvinnan och barnet som fördes bort. Inte heller mellan misstänkt och barnets föräldrar. Enligt åklagaren är det inte sannolikt att det finns något ytterligare gärningsperson.

Kvinnan kommer säkerligen få genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att se om hon var eller är allvarligt psykiskt störd. Och mitt tips är att hon är rabiat galen.

SVT

Annonser