Okategoriserade

Hundratals läkare vittnar om kränkningar från patienter

utländskläkare

I och med att vi idag har så många nyanlända, invandrare, flyktingar och liknande som kommit hit till Sverige de senaste åren, då är det ju inte så konstigt att det finns många av dem som finns inom sjukvården eller åldringsvården.

Och detta har tydligen resulterat i många problem, och många utlänningar som arbetar inom just vården vittnar nu om kränkningar, rasism och om rena förolämpningar från patienter och från anhöriga.

Hur ska man egentligen se på detta då? Rasism är aldrig försvarligt utan ett oacceptabelt uppförande, sedan hur man ser på kränkningar det beror ju lite på hur man definierar ordet kränkning.

Om en gammal man i 80-års åldern sitter hos tandläkaren och där säger att han inte vill ha en tandläkare som är färgad eller som är muslim, är det då rasism, en kränkning eller en förolämpning? Har mannen sin fulla rätt att säga så? Är det rent av hets mot folkgrupp?

Eller inte, kanske bara äldre människors syn på saker och ting, och det då de växte upp i ett helt annorlunda Sverige, mycket olikt det Sverige som vi ser idag? Jag tycker att läkare, sköterskor osv inte ska ta åt sig av detta, utan slå bort det bara.

Folk får väl tycka vad de vill ungefär, och om det är äldre, dementa, eller sjuka personer, ja då är det väl inget att gå och må så dåligt över? Det är väl inte så konstigt om äldre människor ser Sverige på ett annorlunda sätt?

Bara var fjärde utländsk läkare klarar kunskapsprovet

SVT

Annonser