Black Metal

Film: Lords Of Chaos av – Jonas Åkerlund, ett måste för fans av Black Metal

lords_of_chaos_poster

Jonas Åkerlunds nya film Lords Of Chaos är en film om black metal-gruppen Mayhem från Norge, och som har en minst sagt häpnadsväckande historia med mord, självmord och nattsvart black metal. Mayhems klassiska sättning var: EuronymousDeadHellhammer och Necrobutcher.

De flesta minns skriverierna om Varg Vikernes, aka Greven, som ju var basist i bandet och som 1993 mördade bandets gitarrist Euronymous. Han hade också brännt ner massor med kyrkor i Norge. Bla några fornnordiska stavkyrkor.

En annan horribel och morbid händelse är när den svenske sångareb Dead, aka Per Yngve Ohlin, blåser skallen av sig med ett avsågat hagelgevär och någon plockar upp benflisor som hamnat överallt och senare började sälja dessa benflisor i halsband underground. Vidrigt är bara förnamnet.

Nedan en annan sättning, men dock Mayhem och med deras klassiska Freezing Moon. Spelningen är från Wacken festival.

Youtube

Wikipedia

M.S