Okategoriserade

Video: Varför världen är orolig för Turkiet

Världen oroar sig för Turkiet och Turkiets högste ledare – Recep Erdogan. Förr i tiden så var Turkiet själva navet i Det Osmanska Riket. 1299 – 1923. Men efter sin enormt blodiga historia, bland annat för den Armeniska förintelsen – då miljoner mördades, ja så tvingades de i nederlagets tunga stund också skriva på ett avtal.

Ett avtal som klart förbjuder Turkiet att involvera islam i militären, politiken och samhället i stort. Något, som det inte behövs en professor för att se, är att det bryts mot detta fördrag på alla punkter, men ändå händer det ingenting.

Jag har aldrig läst eller hört om någon sådan kritik i alla fall. Det Osmanska riket varade alltså mellan åren 1299 – 1923. Världen vill verkligen inte ha ett nytt Osmanskt rike. Knappast.

M.S

VOX

Annonser