Brott

Kastellannos rymning måste ha varit planerad – Prova själv att springa med handfängsel i midjebälte!

kastellanosrymning

Den morddömde Kristofers Kastellanoss, 25, rymde från en fångtransport den 12 juli. Rymningen genomfördes i samband med en kisspaus, vilket Metro tidigt kunde berätta. I transporten fanns förutom Kastellanoss och en annan fånge, även tre kriminalvårdare. I närheten av Laxå behövde transportledaren kissa, varför bilen stannade. Även Kastellanoss, iförd handfängelse, ska då ha bett om att få gå ut och kissa. Han fick ett nekade svar av personalen, men lyckades knuffa sig ut.

kastellannosrymningsväg

Min teori är att grova hot framförts mot någon av de kriminalvårdarna som skulle ingå i gruppen som skulle transportera Kastellanoss och att det alltså var med inside hjälp. Annars skulla man funnit Kastellanoss irra omkring i skogen, han visste precis var det skulle ske och det fanns en ”hämtbil” som direkt kunde komma och hämta upp honom. Att springa med handfängsel i midjebäljte är nästan en omöjlighet. Så Kastellanoss ser vi nog aldrig mer, han lämnade säkerligen Sverige det första dygnet på rymmen.

rymningskartakastellanoss

Så att organiserad brottslighet via grova hot fick ut Kastellanoss, ja det ser juag som helt säkert. Hur skulle det annars ha sett ut, hur blev han av med handfängslet? Hur organiserade han en hämtning? Detta med mängder av tungt beväpnad polis på plats som sökte genom hela området?

Metro