Afghanerna

Khader Amiri mördade sin unga afghanska fru – Åtalas nu för mord

khaderamiri

Bild: Khader Amiri, åtalas nu för mord

Afghanen Khader Amiri mördade sin unga afghanska fru – Marzieh Amiri, sen drog han från Sverige och var internationellt efterlyst i två år och greps till slut i Iran.

Marzieh Amiri var bara 16-år och hon kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Khader i sin tur kom som flykting från Afghanistan.

mördadafghanskensamkommande

Bild: 16-åriga Marzieh Amiri

Den mördade flickan hittades död i ett skogsområde i Hökarängen utanför Stockholm. Kroppen var halvt nergrävd i mossa. Den döda var alltså en ensamkommande flicka från Afghanistan.

Hon hade sökt asyl i Sverige hösten 2015 och bott på ett HVB-hem i Farstaområdet. Enligt ID-handlingarna var hon bara 16 år gammal.

Enligt en senare granskning av Sveriges Radios Ekot ska hon dock ha ljugit för myndigheterna om sin ålder och var i själva verket 19.

mordplatshökarängen

Bild: Mordplatsen i Hökarängen

Hennes ålder har granskats och hon var i själva verket 19-år och detta att ljuga om sin ålder, ja det är ju afghanska ensamkommandes signum.

Tragiskt och förhoppningsvis så får Khader Amiri nu livstids fängelse vilket är mycket troligt.

För min del hade han gott kunnat sitta kvar nere i Iran, men flickan måste ju äras med att mördaren får lagens strängaste straff.

Petterssons Blogg

Mitti