Iran

Dagens bild II: Mellandagsrea i Teheran

Bild: En superb variation

Ja det är verkligen inte lätt när det är så mycket att välja mellan. Det här kan nog ta sin tid, variationen den är superb. ”The iranian way” så att säga. Tänk bara att innan revolutionen, på shahens tid, då var det jeans, blommiga blusar, sexiga underkläder, moderna jackor, fina hattar och sånt. Det är bättre idag säger Aisha, Leilah och Shateel. Man vet vad man vill ha, och den känslan av att se just det plagget hänga framför dig, ja den är obeskrivlig. Dagens Iran med sharialagar, offentliga avrättningar, moral och klädpolis, shariadomstolar, slöjtvång, offentliga piskningar och skolor som lär eleverna att jorden är platt…..Det är ett mycket harmoniskt klimat i dagens Iran, och vi skulle verkligen inte vilja ha något annat, ex. en förändring av samhället och en återgång till det Iran som på shahens tid var kraftigt västerländskt influerat och ett modernt land. Så är det, och det att Iran idag är en teokrati, ja det är ju underbart, eller hur? Shahen var en ondskefull despot och fullkomligt galen. Och fick vi välja mellan shahen och Ayatollah Khomeini, ja då väljer vi Khomeini, och det sju dagar i veckan. Han var en fin och en mycket vis man. Och en man som förvandlade det västerländska Iran till en islamistisk republik, och helt styrd av koranen. Nej nu måste vi rusa, men det var kul att prata, lev väl…….

M.S

Annonser