Brott

Invandrare åtalas för mord och mordplaner i Husby – Riskerar livstids fängelse och utvisning

mordhusby

Bild: Mordplatsen vid basketplanen i Husby

Rena vansinnesdådet tog sinn plats den 4:e juli förra året då en 24-årig man knivmördade en annan man. Det var tre personer som stämt träff vid basketplanen i Husby och det var mitt på ljusan dag med mycket folk i rörelse och många blev också vittnen till det brutala knivmordet.

Efter att ha huggit mannen med många hugg så sprang han sen iväg. Av en ren slump så grips han senare i Linköping där han snattat i en affär. Han berättade var mordvapnet var, och polisen hittade också två knivar i direkt anslutning till mordplatsen.

24-åringen åtalas också för förberedelse till mord då han planerat att också mörda den tredje mannen som var med när de träffades vid basketplanen. Här snackar vi livstids fängelse följandes av livstids utvisning. Inget annat är troligt.

Mannen åtalas också för grovt narkotikabrott, detta då mannen transporterade tre kilo cannabis Åklagaren säger att han är säker på att om mannen inte bedöms ha en psykisk störning, och då blir dömd till vård, då döms han med all säkerhet till livstids fängelse och mycket pga det omfattande våldet.

Metro