Flyktingkrisen

Video: Integrationen i Tyskland har problem – Många vill inte ha någon förändring alls

Vilken start på ett teve-program, ett diskussionsprogram om integrationen i Tyskland och det hinner inte börja förrän problemen visar sig. Bakom scenen vägrar någon, troligast en muslim, att ta i hand på någon som man då gissningsvis kan räkna ut vara en icke-muslim.

De problemen har vi ju haft en del av här i Sverige och några fall har till och med gått så långt som till domstol. Mycket märkligt detta fenomen att vissa individer inte tar människor i hand, att hälsa alltså på klassiskt sätt.

Det är ju inte bara i Sverige som denna sortens hälsning förekommer utan gesten är ju global och den finns ju överallt, men speciellt i Nordamerika och i Europa kommer problemen och visar också på ett ännu större och ännu värre problem.

Det är att länderna måste göra klart för de som sökt och de som söker sig hit som flyktingar, alltså hur det går till väga här! Här tar man i hand då man artigt visar respekt mot den man hälsar på.

Detta kommer aldrig någonsin förändras i världen, så antingen accepterar flyktingarna och de nyanlända detta, ja eller så sätter de sig omgående på ett plan tillbaka hem igen.

Väldigt enkelt, eller hur? Det är inte så krångligt egentligen!

Vlad Tepesblog