Okategoriserade

Hur blir dina sociala medier om du skulle dö? – Lever du kvar där för evigt?

döden

Om man skulle ha oturen att avlida, hur fungerar det då med sociala medier, finns man kvar där för evigt? Facebook ex. har en funktion som man kan använda för att utse en person som, ifall man skulle avlida, kan ställa in kontot till en minnessida eller helt stänga ner kontot.

Hör man  av sig till facebook, om en avliden i familjen eller liknande, kan Facebook stänga ner kontot. På Twitter måste en närstående intyga ett dödsfall för att de ska stänga ner kontot helt.

Instagram är som Facebook och man kan förvandla ens sida till en ren minnessida. Google kräver ID och dödsaattest för att stänga konto och epost. Så det finns alltså lite man kan göra, som liksom ska ske om det värsta skulle hända.

Sociala medier har ju fåytt en allt större roll i samhället och i livet så det gäller att veta vad som ska göras.

Metro

Annonser