Brott

Malmö: Dystra rekordet – flest dödsskjutningar någonsin

Skjutningmalmötredöda

Bild: Skjutningen som kostade tre personer livet

Hittills i år så har tolv personer blivit ihjälskjutna och många skadade likaså. Det är ett dystert rekord Malmö sätter. Jag som lämnade Malmö redan 94 kan inte begripa hur man kan bo i Malmö frivilligt.

Ett stort antal skjutningar har skett i Sverige under året. Enligt SVT har nästan 300 skjutningar inträffat i år, 44 av dem med dödlig utgång. Det är den högsta siffran någonsin. Kvällsposten har fått fram siffror för delar av Skåne. Siffrorna visar att av alla skjutningar är det i Malmö det skjuts mest. Till och med den 12 december har 12 personer skjutits till döds och lika många har skadats i skjutningar i Malmö.

Nästan en person ihjälskjuten per månad och likaså en skottskadad per månad. Det är ju totalt galet, rena totalidiotismen alltså.

I en studie som släpptes i våras visade svenska kriminologer hur det är tio gånger vanligare att unga män skjuts ihjäl i Sverige än i Tyskland. Tyskland har åtta gånger fler invånare än Sverige. Den exakta orsaken till att skjutningarna ökar har forskarna inget svar på, men det finns teorier. – Problem som dessa tenderar att vara större i fattiga städer, brottslighet och fattigdom sammanfaller ofta och det är ett rimligt sätt att se på det. Samtidigt som det kan finnas flera faktorer med närheten till kontinenten och smuggling för Malmös del, säger Manne Gerell till Kvällsposten.

24Malmo

Annonser

2 svar »