EU

Fylletratten Jean-Claude Juncker får nu löneförhöjning – Tjänar nu alltså 340000 i månaden

jean-claudejuncker

EU-bossen Jean-Claude Juncker, en mycket märklig person minst sagt, han har alltså fått ordentligt påökt nu och cashar ut 340000 kronor i månaden. Sverige som betalar EU-avgift på 41 miljarder kan ju fundera lite över vad i helsike de pengarna går till egentligen. Ett större byråkratmonster får man ju leta efter och FN är väl i så fall det enda som kommer i närheten av EU. Måtte vi lämna den värdelösa och byråkratiska unionen snart!

I somras beslutades att tjänstemän i EU-kommissionen ska få löneförhöjning. De högsta tjänstemännen tjänar nu över 200 000 kronor per månad, ordföranden ännu mer, cirka 340 000 kronor i månaden. Lagom till jultider får tjänstemännen i EU högre lön. Anledningen till höjningen är enligt EU-kommissionen att kostnader för uppehälle har blivit dyrare i Belgien och Luxemburg där den absoluta merparten av tjänstemännen bor, rapporterar Yahoo Finance.

Bostadskostnaden sägs vara anledningen, och inte då den enorma pengahunger som vissa har och speciellt då i sådana här miljöer. Pengarna rullar och de rullar jävligt fort alltså.

Beslutet fattades i juli och därför blir löner och pensioner dessutom justerade retroaktivt. Löneökningen innebär att EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker numera kommer att tjäna omkring 340 000 kronor per månad.

Samhällsnytt

Annonser

3 svar »