Moderaterna

Behöver svenska elever lära sig arabiska?

arabisktext

Våldet i Sverige har nu blivit så extremt att Malmö kan liknas vid en gangsterfilm. Det sade moderatledaren Ulf Kristersson i sitt jultal på tisdagen. Under tisdagsförmiddagen höll moderatledaren Ulf Kristersson sitt jultal på ett hotell i Stockholm. Han rabblade bland annat upp den senaste tidens brutala skjutningar och bombdåd i Sverige. – Det är som en scen ur en gangsterfilm, sade han om Malmö, där M-ledaren själv är uppfödd. – Men det är vardag i landets tredje största stad.

Ja jag är också uppväxt i Malmö men det Malmö finns inte längre och det var längesen det förändrades. Synd alltså då Malmö är en fin stad med sina parker, närheten till kontinenten och det skånska gemytet. Det Malmö vi ser idag är bara hemskt och kriminella gäng och organisationer gör som de vill, de bryr sig inte ett dugg om polisen och de maskerar sig inte längre, och varför ska de göra så? Det finns ju ändå ingen människa som frivilligt ställer upp och vittnar.

Enligt M-ledaren vill hans parti ta tag i kriminaliteten på riktigt. Han menar att handfasta ”liberala reformer” som verkligen gör något konkret är det bästa sättet att ”kväsa populism”. – 44 döda i skjutningar i år är ingen utmaning, det är ett stort problem. – Men det finns faktiskt spännande långsiktiga utmaningar att ta sig an. Som svensk konkurrenskraft i den alltmer globaliserade världsekonomin, som hur arbetsmarknad numera påverkas av digitalisering, automatisering och artificiell intelligens, som svenska studenters behov av att behärska inte bara engelska, skolfranska och skoltyska, utan också arabiska och kinesiska, sade han med emfas och påpekade att detta är ”avgörande” för långsiktiga svenska framgångar.

Varför i hela helvetet ska det vara bra för att lära sig arabiska? Det brukar väl ändå inte vara till arabländerna som våra nyligen utexaminerade brukar söka sig till, eller har jag helt fel här? Knappast!

Ulf Kristersson betonade också att hans parti är ”liberalkonservativt”. – Vi har respekt för historiens många lärdomar. Vi är helt enkelt liberalkonservativa. Och den som inte vill förstå det, och de som skräms med eller fantiserar om ett nytt konservativt block har inte fattat nånting, sade han framför två julgranar. – Vi är en liberal verkstad med ett och annat konservativt verktyg till vårt förfogande. Vi får saker gjorda.

Så de Nya Moderaterna är ”liberalkonservativa”? Ok, då vet vi det då. Konservatism är bra och liberalism? Tack, men nej tack!

Fria Tider

Annonser