Okategoriserade

Skickade kyrkans reflexer till barnen -Skickades tillbaka med orden ”kristen propaganda”

kristenpropaganda

Hur är det egentligen med vårt Sverige? Jag har alltid trott att Sverige var ett kristet land, och som varit det sedan Ansgar kom till Birka och kritnade folket där. Idag vbet jag inte hur man ska beskriva det, möjligtvis att det påminner mer och mer om en slags stödrepublik åt islam. Inte klokt hur sjukt alltså, allt för att inte trampa islam och muslimer på tårna.

En skola i Tingsryd valde att skicka tillbaka reflexänglar som barnen fått med sig från ett luciafirande eftersom de ansåg att det var kristen propaganda. Det väcker starka reaktioner hos prästen. ”Var går gränsen? Efter ett vackert luciatåg i kyrkan skickade jag med reflexer som en gåva till skolbarnen. Idag kom reflexerna tillbaka. De ansågs vara kristen propaganda”, så skrev en präst i Tingsryd. – Det var inte alls tänkt som någon propaganda utan snarare omtanke om barnen som går hem i mörkret, säger Richard Grügiel, kyrkoherde i Tingsryds pastorat. – Vi har ju en försiktighet och vi ska vara samfundsneutrala. Jag tolkar det som någon form av kommunikationsmiss, säger bildningschefen i Tingsryd Patrik Grimmesjö.

SR

Annonser

2 svar »