Afghanerna

Uppehållstillstånd för gymnasiestudier – Afghanerna agerar nu knarklangare runt om i Sverige

afghanergymnasielagenknarklangare

Vi minns manifestationen i Stockholm om att ”alla stannar” och att en amnesti skulle ges och en ny lag, Gymnasielagen, skulle ge många av dessa människor uppehållstillstånd, trygghet och en utbildning. Men herregud vad det hela har kajkat ur, och det är idag en total soppa av misär, misslyckande, hemlöshet, missbruk, prostitution och kriminalitet. I många av Sveriges större städer driver dessa människor runt och finansierar sin tid här med att saluföra narkotika. De har alltså dragits in i kriminalitet och drogmissbruk. Hur tänkte politikerna egentligen? Vore det inte bäst att kika lite på bostadssituationen för dessa ensamkommande? De måste ju ha så de kan försörja sig? Det liv de nu lever i misär, det är nog långt ifrån vad de hoppades när amnestin och den nya lagen kom.

Många av de ensamkommande afghaner som har fått uppehållstillstånd för gymnasiestudier lever på gatan i Uppsala, där de säljer droger åt redan etablerade kriminella. – Dom ovanför dom här nu, som trycker ned grejerna på dom, dom utgörs ju också av ett inte allt för högt upp i pyramiden.

Utan det var ju dom som tidigare var dom som tvingades sälja, säger Anders Nilsson, narkotikaspanare vid polisen i Uppsala, till SVT Uppsala. Enligt Daniel Larsson, kommissarie vid Uppsalapolisen, kan man tala om ett ”gatugäng” på omkring ett 30-tal ensamkommande som säljer droger på Uppsalas gator.

– Det är den nya gymnasielagen som orsakat det här, säger Larsson till SVT Uppsala.

En anonym polisman har tidigare berättat för SVT Västmanland om hur mellan 75 och 100 afghaner cirkulerar mellan Västerås, Uppsala och Stockholm i vad som beskrevs som ett kriminellt ”parallellsamhälle”. – Vi ser att dom ägnar sig åt narkotikaförsäljning, stölder av framförallt dyra kläder som jackor och så vidare. sade polismannen.

I Absurdistan måste man med mer tydlighet nu, vara helt anonym. Att avslöja denna slags nyhet, ja det kostar dig ditt arbete.

I Absurdistan kan man alltså snart bara framträda anonymt, vilket sänker värdet i nyheten och trovärdigheten i det som diskuteras. Alltså inte speciellt bra, men förståeligt.

Nyheter Idag

Annonser