Islam

Sharia upprätthållet på Twitter – Pakistanska myndigheter ligger bakom

shariapåtwitter

Twittrande personer har den senaste tiden fått motta meddelande – att deras tweet bryter mot pakistansk lag.

Alltså sharialandet Pakistan som likt en bläckfisk har sina tentakler ute hela tiden som en religions-radar, för det är nog det som är mest viktigt för dem, just att ingen smädar profeten och bryter mot pakistans religiösa sharialagar.

Vid förbrytelser av de lagarna och vid sk. blasfemibrott, ja där är det dödsstraff i Pakistan. Och ingen som helst pardon visas.

Att Twitter viker sig för den pakistanska regimen och hjälper dem att trakassera motståndare beror sannolikt på att man annars riskerar att återigen blockeras från Pakistan, vilket tidigare har hänt 2008 och 2010.

Sedan augusti i år finns ett beslut från Islamabads högsta domstol om att blockera Twitter om man inte inom 15 dagar tar bort material som domstolen bedömer som olagligt enligt de stränga hädelselagarna.

Ett uppmärksammat exempel är den kristna kvinnan Asia Bibi som 2010 dömdes till döden för hädelse, men frikändes i år. Hennes påstådda brott var att ha druckit vatten ur samma brunn som de muslimska kvinnor hon arbetade tillsammans med.

Hädelselagarna har starkt stöd bland den till stor del illitterata befolkningen där medel-IQ ligger på 84 enligt den senaste mätningen.

Vid Asia Bibis frikännande utbröt därför kravaller, hon lever nu gömd och har sökt asyl i Storbritannien, men har nekats.

Nya Tider

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.