Brott

Misstänkt mord i Kristianstad – En person sitter nu anhållen

mordkristianstad

Bilden är en temabild!

En man har anhållits misstänkt för mord efter att en annan man hittats död i en lägenhet i Kristianstad.

– Det är mycket oklarheter och vi är mycket beroende av resultaten från de tekniska undersökningarna, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.

Polisen larmades vid 12.42 på söndagen om att en man hittats död i en lägenhet i centrala Kristianstad.

– Den person som larmade oss hämtades till förhör tidigare – och han är nu anhållen av åklagare, skäligen misstänkt för mord, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Den anhållne kommer att förordnas en försvarsadvokat och förhöras på nytt under måndagen. – Den avlidnes identitet är inte fastställd än så där är inte anhöriga underrättade, säger Anna Göransson.

Dödsorsaken är ännu inte fastställd och omständigheterna är oklara. Lägenheten spärrades av för en teknisk undersökning. Är ni säkra på att det är ett brott bakom dödsfallet? 

– Rent generellt är det alltid oklart fram tills att saker är fastställda. Men vi har inlett en förundersökning om mord.

Ytterligare, som det verkar, ett mord i Skåne. Visserligen ingen skjutning men dock ett mord. Det är mord, dråp och vållande till annans död mer ofta nuförtiden än vad det var på den tiden jag bodde i Skåne.

Det har fullständigt exploderat i antal och det verkar som att ett människoliv, inom vissa kriminella kretsar alltså, inte är lika mycket värt idag jämfört med var det var i början av 90-talet.

En kuslig utveckling. Sen att det kommit hundratusentals nya människor in i landet, allt sedan slutet på 80-talet, det inverkar säkerligen också. Och inte så lite tror jag.

Speciellt de flyktingar som kommit från krigsdrabbade områden och länder har en annorlunda syn på livet. Detta kan man nog inte frångå alltså.

Aftonbladet

Annonser

1 svar »