Flyktingkrisen

Invandrarkvinnor skaffar flera barn – ”Man får ju pengar utan att göra något”

muslimskakvinnor

Så invandrarkvinnor skaffar många barn bara för pengarnas skull, pengar som man får utan att göra något i gengäld. Herregud vilken inställning, man blir ju mörkrädd alltså.

På grund av stor invandring och hög nativitet bland invandrarmammor ökar den svenska befolkningsmängden, till skillnad från många andra europeiska länder.

Svenska Yle har intervjuat mammor på en förskola i Tensta, en Stockholmsförort där majoriteten av invånarna har utländsk bakgrund – och där många barn föds.

Mammorna tycker att Sverige är en bra plats att föda barn. Den inställningen har masn ju länge misstänkt men nu säger de rakt ut att det är pengar och utan att göra något för dem.

– Det är enkelt att ha barn i Sverige. Du kan besöka läkare utan kostnad, läkemedlen är gratis för barnen och det finns öppen förskola dit man kan gå, säger Mumtaz Fatima.

Hon beskrivs som en utbildad civilingenjör från Pakistan. Men just nu jobbar hon inte, istället tar hon hand om sin tvååriga dotter och har planer för ett barn till.

Hon tror att det generösa svenska systemet med föräldrapenning gör att en del kvinnor blir kvar i hemmet. Ja inte så märkligt egentligen men att de profiterar på barnafödande, det är lite osmakligt alltså. Minst sagt.

– I många länder, till exempel i Pakistan och Indien, så har kvinnorna inte så mycket utbildning. Här kan de ta föräldrapenning utan att jobba. De kan få pengar utan att göra någonting, säger Fatima.

En annan föräldraledig mamma är Hanae Nurahmed från Eritrea. Hon säger att det är traditionen som får invandrarkvinnor att skaffa många barn. ”Utbildad civilingenjör” jo visst, den var bra den! Dra den om Bellman också, nu när du väl är i gång med vitsar!

– I mitt land är det så att man får barn hela tiden, man har ingen gräns, det är en tradition. När man kommer hit vill man ha flera barn, på samma sätt som vi hade i vårt land, säger hon till Svenska Yle.

”Mitt land”, jag trodde ju att Sverige var ditt land nu, eller körde det kanske ihop sig lite där, civilingenjören?

Att avla fram barn bara för de ekonomiska fördelarna, att profitera, ja det är ju inte klokt, men man blir inte ett dugg förvånad, för vi lever ju trots allt i Absurdistan.

Nyheter Idag

Annonser

1 svar »