Brott

Antalet vapenlicenser i Tyskland har ökat med 130 procent – Orsaken migrationskrisen

vapenlicens

Bild: Jägare på span

I samband med migrantkrisen släppte förbundskansler Angela Merkel in över en miljon migranter som utöver en brottsvåg även ökat otryggheten avsevärt i landet.

Situationen har bland annat lett till att tyskarna beväpnar sig som aldrig förr. 2014 fanns 261 332 utfärdade vapenlicenser.

I år har antalet vuxit till 600 000 – en ökning på 130 procent. Enligt Redaktionsnetzwerk Deutschland, RND, är känslan av otrygghet en viktig faktor till den dramatiska ökningen.

Sedan migrantkrisens start 2015 har Tyskland drabbats av flertalet terrorattacker.

Samtidigt varnar vice ordföranden för polisfacket för en amerikansk situation i Tyskland och att vapnen inte används korrekt samt att ägarna utsätter sig själva för fara.

Från det tyska miljöpartiet varnar man för att det ökande antalet vapen inte ökar tryggheten utan istället riskerar att förvärra situationen.

Så klart att ett samhälle reagerar på om våld ökar vilket det gjort i Tyskland och det är nog samma fenomen i de flesta av Europas länder.

i Sverige ex. är det så svårt att få vapenlicens att det i det närmaste framstår som komiskt. Har du hamnat i fyllecellen någon gång? Glöm vapenlicens.

Är du dömd för något lindrigt, glöm vapenlicensen. Vi har alltid haft en restriktiv syn på skjutvapen.

Och vill man se ett land som tänker helt tvärtom är det bara att kika på Finland. Där har de allra flesta människor skjutvapen.

Det är inte speciellt svårt att få vapenlicens heller. Men om man ser på sk. skolskjutningar och mord begånget med skjutvapen, ja så ligger Finland etta på den listan.

Det är konstaterat mer av sådant våld i mer liberala Finland.

Samnytt

Annonser

1 svar »