Europa

”Migrantfartyg” stänger ned verksamheten – På grund av oavbrutna angrepp

migrantfartyg

Skeppet Aquarius, som plockat upp migranter utanför afrikanska kusten på medelhavet och fört dem till europeiska hamnar, lägger ned sin verksamhet. Det meddelar organisationerna Läkare utan gränser (MSF) och franska SOS Méditerranée, som bedrivit verksamheten, i ett pressmeddelande.

Eftersom Panama dragit in rätten att flagga panamanskt, så riskerar fartyget att bli tvingat kvar i en hamn.

– Vi vägrar att sitta overksamma på land när människor fortsätter dö på havet. Så länge som människor fortsätter att försöka sig på den farligaste sjöfärden i världen kommer SOS Méditerranée fullfölja sin sjöfartsmässiga plikt och svara på nödrop på alla tänkbara professionella sätt, säger Frédéric Penard, operationschef på SOS Méditerranée, i ett uttalande.

Antalet personer, som i desperation väljer att fly över Medelhavet med fartyg, har säkerligen också minskat då man inte hört om medelhavsflyktingar på bra länge nu. För ett halvår sedan var det på nyheterna varje dag, men inte nu längre så en stagnation har nog inträffat och det av någon okänd anledning. Vad det är, ja det har jag inte den blekaste aning om.

Organisationerna menar vidare att ”18 månader av kriminalisering, avlegitimisering och förtal” har lett till ”nya hot mot livräddande uppdrag” och att dödssiffrorna på grund av detta stigit i Medelhavet.

Jaha, de där. Där har vi en av möjligheterna till varför de flaggat ur, men vad som är det rätta eller den sanna anledningen, ja det lär vi nog aldrig få reda på!

Nyheter Idag

1 svar »