Dårskap

Asylboende kontrollerades inte – Kostade miljontals kronor helt i onödan

Pete havsbad Flygfoto

Bild: Pite Havsbad

Pite havsbad driver sedan 2015 ett asylboende. För det betalar Migrationsverket 60 miljoner kronoer per år i kallhyra plus att skattebetalarna även står för löpande driftskostnader. Nu visar en granskning från SVT dock att Migrationsverket inte kontrollerat miljonfakturorna.

Enligt hyresavtalet ska Migrationsverket kontrollera de fakturor som avser de löpande kostnaderna, som uppgår till flera miljoner, enligt SVT. Bland de kostnader som fakturerats finns 100 000 kr för borttappade nycklar, 2 000 000 för skadedjursbekämpning och 30 000 kr i månaden för trådlöst internet.

Enligt avtalet ska Migrationsverket bara betala självkostnadspris för driftskostnaderna, som enligt fakturorna hittills uppgått till hela 40 miljoner kronor. Först påstod Migrationsverkets ansvariga chef att kostnaderna har följts upp enligt avtal men medger efter ytterligare frågor att de inte alls kontrollerat utgifterna.

Dock påstår myndigheten att så ska ske nu. – Det stora problemet är att man inte följt upp som man borde göra, vilket innebär att man med stor sannolikhet har betalt alldeles för mycket. Det är klantigt, dumt och slöseri med skatte- medel, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, till SVT. Pite havsbad har tidigare blivit omskrivet om återkommande bråk och upplopp vid asylboendet.

Ja vansinnet i Sverige det verkar sannerligen inte ha någon gräns alltså. Pengar kastas i papperskorgen till höger och vänster och det verkar inte finnas någon kontroll vart pengarna hamnar. Sinnessjukt är bara förnamnet!

Samhällsnytt

Annonser

3 svar »

  1. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:

    Sinnessjukt är bara förnamnet för detta slöseri med skattepengar.
    Inför hårda krav och uppföljning av var varje bortslösad skattekrona försvinner.
    Inför utomstående ekonomerna som granskar skattesvimmet, enkelt och lätt om man förstår sig på ekonomi, vilket regeringen och i synnerhet migrationsverket inte har kapacitet att göra.

    Gilla