Okategoriserade

Antje Jackelén: ”Muhammed är inte en falsk profet” – Svenska kyrkan verkar samverka med islam

antjejeckelen

Bild: Ärkebiskop Antje Jackélen

”Muhammed än idag inspirerar miljontals människor till strävan efter rättvisa, fred och ett gott liv” anser Jackelén.
Att svenska kyrkan mer och mer samverkar med islam, ja det har vi ju sett det mesta av, men nu har hon väl ändå tappat sansen rent!? Om Muhammed inte var en falsk profet, vad var han då? Ser hon Muhammed som en riktig profet bortsett från alla som han mördade, alla småflickor som han gifte sig med eller alla krig han skapade?

Antje Jackelén anser att det finns flera vägar till Gud, och att Jesus inte är enda vägen dit. Hon använde även som sitt valspråk ”Gud är större”, en fras som främst används av muslimer. Frasen finns också i Bibeln, men då i meningen ”Då vet vi att vi är av sanningen, och inför honom kan vi övertyga vårt hjärta, om det fördömer oss, att Gud är större än vårt hjärta och vet allt”.

Hon anser även att muslimer och kristna ber till samma Gud: ”Det är självklart att muslimer och kristna ber till samma Gud. Jag tror att vi i framtiden kommer att inse att vi har mer gemensamt med troende i andra religioner än med dem i vår egen tradition.”

Det har höjts många kritiska röster mot henne till följd av hennes förhållande till Islam. För att få en bättre bild vad hon egentligen anser om kopplingen mellan Kristendom och Islam så har Morgonbladet ställt följande fråga till henne:

Anser du att Mohammed är en falsk profet?

Nej, jag anser inte att Muhammed är en falsk profet. Eftersom han inte ingår i Bibelns profettradition kan man heller inte utan vidare kalla honom profet enligt kristen tro.

I tider då just islam används för att legitimera våld och terror är det viktigt att komma ihåg att Muhammed än idag inspirerar miljontals människor till strävan efter rättvisa, fred och ett gott liv.

Hon säger att vi kristna, vi ber till samma gud som muslimerna, och med det uttalandet tycker jag faktiskt kyrkorådet ger denna snedseglande teologimupp sparken. Det är ofta hon kommer med liknande bladder, hon får nog börja läsa lite i bibeln igen, men det är väl koranen hon läser!

Mer på Morgonbladet

Annonser