Brott

Tjugo personer misshandlade homosexuell man på asylboende

En man åtalas för att tillsammans med 20 till 30 andra personer ha misshandlat en annan boende på Westsura herrgård i Surahammar, som då fungerade som ett asylboende. Händelsen ska ha inträffat i november 2016.

Målsägande bodde i en separat avdelning på boendet för HBTQ-personer, då han är öppet homosexuell. I ett polisförhör förklarar han att han ville äta lunch tillsammans med sin pojkvän vid ett av borden i matsalen, men att männen som redan satt där motsatte sig.

Den åtalade, en man i 30-årsåldern, instämmer i att ett verbalt bråk uppstod om bordsplaceringen. Enligt den åtalade 30-åringen ska målsägande ha förolämpat honom och hans familj, vilket var orsaken till misshandeln som föjlde.

Enligt den misshandlade mannen uppstod bråket då de inte tyckte om att han var öppet homosexuell. Personal på plats övertalades honom och hans pojkvän att äta vid ett annat bord. Trots detta bestämde sig den åtalade för att springa över till det bordet och ge honom ett knytnävsslag.

Enligt personal och boende på platsen stormade sedan 20 till 30 andra boende som befann sig i matsalen dit och började misshandla honom. I samband med ett polisförhör medger den åtalade att han har slagit mannen, men förnekar att han ska ha använt en stol.

Den misshandlade mannen kunde föras i säkerhet med hjälp av en boende samt personal på platsen. När polis kom till platsen var grupperna separerade. Misshandeln resulterade i svullnader och sår. Åklagaren yrkar att den åtalade ska dömas för grov misshandel samt utvisas.

Bara ut med dessa tjugo våldsverkare, de har visat att de inte kan sköta sig i Sverige, sådana våldsverkare ska vi inte importera!

SVT

Annonser