Brott

Dan Park döms i tingsrätten till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp och förtal

Det är inte klokt hur man i princip förföljer och straffar konstnären Dan Park. Vad hände med konstnärlig frihet och rätten att yttra sig? Det verkar som man skickat yttrandefriheten utomlands, skandal och inget annat!

Det är inte första gången Dan Park döms för liknande brott. Senast 2014 dömdes han till ett fem månaders långt fängelsestraff för hets mot folkgrupp, efter en uppmärksammad utställning på ett galleri i Malmö.

Den här gången har brotten skett på internet: rasistiska tweetar, och bilder på Dan Parks affischer med rasistiska ord och bilder av svarta har postats på hans blogg och twitterkonto vid fem olika tillfällen.

Dan Park döms till tre månaders fängelse och skadestånd på 15 000 kronor till en av tre målsägande. Malmö tingsrätt friar Dan Park på två åtalspunkter som gäller hets mot folkgrupp, och ofredande.

I en kommentar till Kulturnytt säger Dan Park att han kommer att överklaga domen.

SR

 

Annonser