Okategoriserade

Saudiarabien på väg att avrätta den första kvinnan för politisk aktivism!

Saudiarabien visar sitt fula tryne!

Jenny Piper

Samtidigt som hela världens ögon är riktade mot Saudiarabien, överväger den kritiserade regimen att avrätta en kvinnlig aktivist.

Israa al-Ghomgham demonstrerade mot den saudiska regimen och krävde lika rättigheter för kvinnor samt att landet upphävde de förbud som begränsar kvinnors rörelsefrihet. Nu riskerar hon dödsstraff och kan bli den första kvinna som saudiska myndigheter avrättar för politisk aktivism.

Al-Ghomgham är i likhet med 15-20% av den saudiska befolkningen shiamuslim och enligt Amnesty så diskriminerar Saudiarabien systematiskt shiamuslimer. Under och efter den arabiska våren arresterade den saudiska regimen många shiamuslimer i den östliga provinsen där de flesta shiamuslimer i landet bor.

Det är förbjudet att demonstrera i Saudiarabien, men myndigheternas reaktion mot shiamuslimer är hårdare än mot sunnimuslimska aktivister och flera shiamuslimer döms till döden.

I al-Ghomghams fall handlar det om att myndigheterna vill sända en signal om att även kvinnor riskerar det strängaste straffet om de tillåter sig att…

View original post 206 fler ord

Annonser

Kategorier:Okategoriserade