Islam

Mohamed Omar: Islamistisk predikant vill avskaffa gränser

mohamedomar

Bild: Mohamed Omar

Mohamed Omar är förutom en duktig skribent, också en riktig hedersman. Han lämnade radikal islam. Han såg vilket fullkomligt vansinne det var och lämnade islam. Nu skriver han lite varstans och detta är från Det Goda Samhället.

Jag har länge efterfrågat ett slags Expo som granskar islamisterna i Sverige. Som ett svar på mina böner startades Doku, ett partipolitiskt och religiöst obundet projekt som syftar till just detta.

I en artikel, publicerad 26 oktober, skriver medarbetaren Sofie Löwenmark om en ledande profil inom den salafistiska missionen riktad mot ungdomar: Anas Khalifa.

Artikeln är den första i en serie porträtt i vilka Doku kommer att berätta om olika personer som har betydelse för den svenska islamismen. Löwenmark beskriver Anas Khalifa som ”mycket karismatisk” och noterar att han har nära till skratt och kan tala ”gatans språk”.

Han har tusentals följare på sociala medier och är populär bland muslimska ungdomar. Mer specifikt bland sunniter – salafismen är ju en puritansk rörelse inom sunniislam.

Shiiter har ingenting med honom att göra. De har sina egna fundisar. Khalifa uppmärksammades medialt första gången 2004, då det kunde avslöjas att han var aktiv på sajten omsislam som hyllade Usama bin Ladin och uppmanade till jihad mot väst.

Sedan dess har hans namn förekommit då och då i medierna i samband med jihadism och salafistisk extremism i allmänhet. Löwenmarks artikel ger en bra, samlad bild.

Jag har tittat på en av hans föreläsningar på YouTube: ”Varför ger Allah oss inte seger?”Det är ett väldigt vanligt predikoämne.

Hur kommer det sig att de otrogna, ”kuffar”, dominerar världen, trots att Gud i sin Koran lovat muslimerna ära och seger? Det här är något som muslimska tänkare inte lyckats få ihop.

I Koranen står det att muslimerna ska segra och styra och de otrogna förödmjukas. Eftersom Guds bok inte kan ha fel, så måste det vara fel på muslimerna. Vi är inte tillräckligt bra muslimer, säger fundisarna.

Om vi går till moskén oftare, ber oftare och mer innerligt, och på alla sätt försöker följa sharia till punkt och pricka i våra liv, så kommer Guds löften att bli sanna. En islamisk supermakt, kalifatet, kommer att ersätta det sataniska USA.

Anas Khalifa bidrar inte med något nytt eller originellt till detta gamla tema. Han upprepar de vanliga fraserna om att muslimernas olyckor beror på för lite islam.

Vi måste återvända till vår religion, vända väst och allt oislamiskt ryggen, och ena oss kring profeten Muhammed som det enda och bästa moraliska föredömet.

Mer på Det Goda Samhället

Annonser