Brott

Makaveli Lindén misstänks nu för ett mord begånget under tiden på rymmen

makavelilindenmördare.jpg

Bild: Den förrymde mördaren Makaveli Lindén grips

Det var nyligen som den förrymde mördaren Makaveli Lindén greps, och nu kommer uppgifter om att han misstänks för ytterligare mord, begånget under tiden på flykt. 

Makaveli Lindén, 20, är misstänkt för mordet på Heikki Bjørklund Paltto i Oslo. Nu misstänks han för ett nytt mord i Belgien – under tiden på flykt, skriver VG.

– Han är en möjlig misstänkt som vi ser närmare på. Vi har inte gripit honom. Han sitter redan fängslad i Frankrike, säger Nele Poelsmanns vid den belgiska polisen till tidningen.

Norrmannen Heikki Bjørklund Paltto, 24, mördades i sin bostad den 15 oktober i år.

Några dagar senare gick den norska polisen ut med både namn och bild på den de misstänkte hade genomfört knivmordet – svenske Makaveli Lindén, 20.

Efter att ha efterlysts internationellt greps han den 24 oktober i den franska staden Dijon misstänkt dels för mordet, dels för ett grovt rån som ska ha skett i Oslo samma dag.

Alltså, som det verkar, en dubbelmördare och lär ha livstids fängelse att se vid horisonten. Makaveli lär dömas till det, att han begått ytterligare ett mord gör jiu den saken stenklar!

Mer på Expressen

Annonser